Coberta de Dades dialectals Antoni M. Alcover
Categoria: Audiovisuals
Editor: Perea, Maria Pilar
Procedència: Audiovisual (prestageria 3)
Ubicació: Institució Pública Antoni M. Alcover
Any: 2005

Impressio: 400

Revisió

Escrit per Institució Alcover

Aquest CD-ROM presenta la reedició de les dades dialectals que Alcover va aplegar mitjançant diferents eixides filològiques que va desenvolupar entre el 1900 i el 1928: d'una banda, LA FLEXIÓ VERBAL EN LES DIALECTES CATALANS. LES DADES I ELS MAPES; i, d'una altra, els materials extrets de seixanta-cinc QUADERNS DE CAMP.

La FLEXIÓ VERBAL EN ELS DIALECTES CATALANS. LES DADES I ELS MAPES premet la consulta i la cartografia automatitzada de les dades del projecte que Alcover va dur a terme entre el 1906 i el 1928. El resultat és un recull de 470.255 registres, que presenten la conjugació de cent disset verbs enquestats en cent setanta localitats, els quals es poden consultar i cartografiar a l'elaboració d'un atlas morfològic.

Els QUADERNS DE CAMP incorporen més de 80.000 dades dialectals, classificades d'acord amb la tipologia. Malgrat que Alcover és l'autor de la majoria dels quaderns, també s'hi han incorporat els que van pertànyer a tres dels seus col·laboradors: Francesc de B. Moll, Joan Benejam i Jaume Sastre. Les dades corresponen a 1.016 àmbits dialectals i recullen les respostes de 1.757 informants.