Coberta de Mallorca
Categoria: Assaig
Editor: Impresor Duran
Procedència: Prestatgeria individual fusta
Ubicació: Institució Pública Antoni M. Alcover
Any: 1953
Nota: Donació Miquel Julià. Il·lustracions de J. Coll Bardolet. Està una mica en mal estat.

Impressio: 368

Revisió

Escrit per Institució Alcover

Valldemossa, el poble mallorquí, és per molts conceptes el lloc més representatiu de Mallorca. Sobre el seu solar de bellesa, va tenir la seva residència predilecte el rei Sanç, un dels monarques privatius del regne de Mallorca; en la Cartoixa de Valldemossa varen fer vida contemplativa i de treball els ascetes de Sant Bruno; aquí va néixer Santa Catalina Thomás i per aquí desfilaren Chopin i Ruben Darío.

En tan bella tradició no podia faltar el genuí ball popular que el "Parado de Valldemossa" cuida amb singular esment de perpetuar Antoni Mulet, eminent folklorista, fa la història i senyala amb entusiasme de devot incondicional la història i característica d'aquesta meritíssima agrupació.

Coll-Bardolet, el meritíssim pintor, mag en la reproducció gr+afica del moviment, ha il·lustrat com ell sap fer-ho, aquest magnífica llibre, i l'ha impregnat de l'esperit valldemossí, que coneix i ha assimilat plenament per residir en el poble des de fa anys. Diverses il·lustracions musicals i làmines folklòriques completen la presentació d'aquesta obra.