Coberta de La cuina de la Revolució Francesa i les Illes Balears
Categoria: Assaig
Editor: Documenta Balear, S.L.
Procedència: Prestatgeria individual fusta
Ubicació: Institució Pública Antoni M. Alcover
Any: 2000
Nota: Donació Miquel Julià

Impressio: 424

Revisió

Escrit per Institució Alcover

Durant la turbulenta Revolució Francesa, al final del segle XVIII, París va descobrir la meravellosa cuina de les regions de França, ja que els diputats que arribaven dels punts més allunyats del país aclimataven a la ciutat els guisats tradicionals dels llocs d'origen. D'altra banda, la fam provocada per l'escassetat de gra que vivia la capital va obligar a aplicar solucions com el cultiu de la patata en els jardins del palau de les Tulleries. També va ser llavors quan aparegueren a París els primers grans restaurants establerts pels caps de cuina de les cases nobles, que havien quedat sense feina en desaparèixer els seus senyors, fugits, empresonats o immolats per la implacable guillotina. En el llibre, l'escriptor, historiador i gastrònom Miquel Ferrà ens introdueix en el màgic encant de l'art culinari francès, i en la seva influència sobre els costums, l'art, la literatura i la cuina balear en el segle XIX. Seguint les receptes dels enciclopedistes, Ferrà ens brinda, així mateix, les formes més senzilles per preparar els plats més sofisticats, més vistosos, més nutritius d'aqueixa cuina francesa.