Coberta de Història de Mallorca volum III (1975-1998)
Categoria: Assaig
Editor: Editorial Moll
Procedència: Prestatgeria individual fusta
Ubicació: Institució Pública Antoni M. Alcover
Any: 1998
Nota: Pròleg de Sebastià Serra Busquets i presentació de Camil·la Blanes Sureda.

Impressio: 339

Revisió

Escrit per Institució Alcover

La tasca de coordinació ha anat a càrrec de Camil·la Blanes Sureda i Antoni Marimon Riutort. El pròleg és obra de Sebastià Serra Busquets i també hi ha una presentació, realitzada per Camil·la Blanes.

El present treball ofereix per primera vegada, amb caràcter científic, una visió global i alhora detallada dels darrers decennis de la història de Mallorca. S'han abraçat tots els camps, des de la història política a les arts plàstiques i de l'economia als moviments socials més actuals, com el nacionalismes, l'ecologismes o el pacifismes. també s'inclouen aspectes tan poc coneguts com els esports o el còmic.

El rigor científic i l'ordre i la claredat en l'exposició es conjuguen per fer d'aquesta obra un complement imprescindible dels dos volums de la Història de Mallorca publicats en aquesta mateixa col·lecció el 1982 i reeditats el 1990 i el 1994. Aquest tercer volum és una obra de gran utilitat per atots els estudiosos, així com per a totes aquelles persones que estan interessades a conèixer l'evolució de la societat mallorquina en els darrers temps, una època en la qual Mallorca ha experimentat més canvis en un decenni que abans en un segle.

L'obra s'estructura en quatre grans parts: l'Evolució política , la Població i l'Economía, la Societat, i la Cultura. Aquest llibre inclou, a més, un nombre important de taules i quadres estadístics així com variades il·lustracions.