Coberta de XXIII Jornada d'Antroponímia i Toponímia. V Seminari de Metodologia en Toponímia i Normalització Lingüística (2010)
Categoria: Assaig
Editor: Universitat de les Illes Balears
Pàgines: 281
ISBN: 9,7884838418e+012
ISSN: PM 269-20
Ubicació: Institució Pública Antoni M. Alcover
Any: 2011
Nota: Observacions: | Altres aspectes: | Procedència: Donació del Gabinet d'Onomàstica de les Illes Balears | Ex-libris: no

Impressio: 438

Revisió

Escrit per administrator

Aquest volum reuneix dues ponències  i tretze comunicacions, tots els treballs d'un ampli ventall temàtic, que queden dividits en quatre seccions. La primera secció presenta les principals característiques i les noves incorporacions al Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya, després els equips de treball i les tasques de les Nacions Unides en relació amb la nosmalització toponímica, centrant-se en el cas d'Espanya. En quant a les comunicacions de la jornada, que formen les altres tres seccions restants, trobam un primer bloc d'articles que estudien fenòmens de l'antroponímia des d'una perspectiva filològica i històrica. En el segon grup de comunicacions, dedicat a la toponímia des d'un enfocament històric, trobam quatre treballs. I el grup final, caracteritzat per el tractament de la toponímia des d'una òptica geogràfica, trobam cinc comunicacions.