Coberta de La cuina en les rondalles mallorquines i en l'arxiduc Lluís Salvador
Categoria: Assaig
Editor: Lleonard Muntaner
Pàgines: 543
Ubicació: Institució Pública Antoni M. Alcover
Any: 2015

Impressio: 407

Revisió

Escrit per Institució Alcover

Mn. Alcover i l’Arxiduc Lluís Salvador no ens porten sols a un temps passat, no són simplement el reflex d’uns capítols de la nostra història; aquesta cuina és ben present a les nostres cases en el decurs de l’any, assenyaladament a les festes de Pasqua i de Nadal i al sopar de les matances, que encara es fan a molts indrets de la nostra illa. Aquesta cuina és actual; la denominam cuina mallorquina tradicional i es recull en els llibres antics i recents de gastronomia. És una pràctica culinària que va lligada a la nostra manera d’ésser i de viure, a la qual no podem renunciar. La conservació d’aquests usos i rituals gastronòmics, trets de la nostra identitat, s’han de mantenir i potenciar. El nostre llibre no és solament història venerable, és radiant i lluminosa actualitat vital.